Musim Cuti Sekolah

Sekarang ni musim yang boleh dikatakan bersejarah la jugak, musim cuti ujung tahun semacam satu pesta berkhatan.. hehe.. dulu aku teringat masa musim kene sunat kat perlis.. masa kecil mmg suka duduk sana.. suasananya cukup kondusif untuk bebudak hyperaktif mencuba perkara pelik-pelik..

neway nak dijadikan citer, masa zaman cuti sekolah kecil-kecil dulu apa yang aku tau nak main puas-puas.. tapi cikgu selalu bagi homework banyak sangat, bapa dan mama pun selalu tanya dah siap ka kerja.. biasala aku suka buat last minute.. sbb expert dalam bab last minute.. hehe..

namun bila kene time nak berkhatan tu dengan sepupu, dkt poliklinik arau.. siap pakai pelikat walaupun tak pernah pandai pakai pelikat.. tapi itulah kene buka semua depan akak² nurse yang dah menanti.. huh.. mmg segan da.. tapi apo nak dibuat.. sunat ni satu perjuangan juga.. :) ahaks..

Memacamla masa sunat tu, macam nak kena bedah sakan.. sib baik guna bius.. huh.. dari situ aku fobia dengan doktor nih.. ntah tak semena-menanya fobia dgn darah pulak.. Hemophobia org panggil.. masa kecik2 hantu pun tak takut.. tapi bila tgk darah terus boleh pitam... Sampai hari ni effect dia pun masih ada, tapi still bley control.. sib baik tak jadi doktor, tapi nak jadi doktor falsafah yang ambil bidang bukan berkaitan darah.. hehe..

Kepada adik-adik luar sana, tgk meriah sakan korang kene berkhatan eks.. iyolah dapat duit banyak.. angpau dan orang skodeng dalam kain pelikat.. huh.. ada ka adat skodeng gitu ? Rasanya mendeni perlu diperbetulkan..

1 ulasan

  1. he hehhe..anak akak sunat umur 3 hari..ngadap tok mudim sensorang..

    BalasPadam