Memulakan bisnes adalah seperti menjaga 'baby' yang memerlukan extra care serta sacrifice pelbagai aspek dari segi masa, tenaga dan kos. Sepanjang experience saya menjadi strategist untuk banyak company sdn bhd dan juga berhad (public listed company) ada banyak elemen yang mustahak untuk dijadikan sebagai panduan usahawan startup.

Usahawan baru ini perlu belajar dengan mereka yang dah lama dalam bisnes serta survive dari kitaran 3 tahun pertama yang dianggap berpuaka menyebabkan banyak perniagaan baru ditutup kerana tak mampu carry on dengan negative cashflow dan  lain² isu yang rencam.

Namun usah risau....

Saya share di sini 3 elemen utama usahawan startup untuk berjaya dengan hebat iaitu :




1. Mengetahui idea bisnes paling menguntungkan

Usahawan yang bagus tahu cara untuk 'analysis' business model dalam masa 3 tahun pertama. Nak tak nak usahawan sekarang kena belajar cara dapat idea yang ada pada 'lean model' agar dapat improve strategy ikut perubahan semasa. Ia berkaitan dengan 'reducing risks' dalam masa yang sama 'maximising profits'. Keupayaan lean model ini menganalisa upstream/downstream business termasuk tax planning semasa kita lebih jelas terutamanya mereka yang buat business online. Ini amat penting untuk memahami kekuatan masing² sebagai jaminan survival economy getir sepanjang 2018/2019. Bila lean model sudah crystal clear, maka IDEA bisnes anda akan lead kehadapan serta kekal relevan biarpun melebihi 3 tahun tanpa perlu takut dengan persaingan. Bagi mereka yang tidak ada 'model' seumpama kapal belayar tanpa kompas di tengah lautan samudera yang luas. Sudah pasti hanyut....




2. Mempunyai lubuk database pelanggan

Ini adalah emas sebenar dalam business... Newbie masih terpinga-pinga tak tahu nak cari pelanggan. Sedangkan para otai dah tahu kat mana lubuk malah sekilas tahu ikan jantan/betina dalam kolamnya. Maksud kolam inilah database pelanggan yang TARGETTED dan jelas LTV (life time value) mahupun size pocket kuasa beli mereka setiap bulan. Teknik data ini telah lama digunakan oleh Google dan Apple yang amat mengenali potensi setiap online user. Ini semestinya perlu kepakaran bab sistem data baik dari segi demografik maupun psikografik yang boleh difilter secara automatic. Semua para millionaire entrepreneur mempunyai sistem data mereka tersendiri kerana itulah 'lubuk emas' sebenar. Produk pula perkara kedua terpenting..





3. Sistem copywriting + NLP

Ini bab paling 'seni' selain daripada aspek logic database. Orang otak kiri akan jatuh cinta dengan bab logic data, statistik, analisis, algorithm , programming etc. Manakala orang otak kanan lebih berseni dengan 'design' menulis ayat-ayat 'cinta' yang mampu memikat pelanggan. 80% pelanggan membeli sebab emosi. Ini fakta jelas dalam mana-mana kajian customer behaviour. Cara kita manipulasi emosi ini memerlukan ilmu NLP atau neuro linguistic programming. Ada perkataan dan gaya bahasa yang boleh digunakan secara sistematik dalam penulisan copywriting untuk convert 'stranger' menjadi 'customer'. Ilmu copywriting bukanlah sihir, sebaliknya art & science dalam aplikasi perniagaan hari ini. Sudah ada sistem copywriting mudah boleh ditiru, sekarang giliran anda pula mempelajarinya!




90% kejayaan adalah daripada usaha GRIT yang berterusan tanpa putus asa. Oleh itu usahawan perlu belajar dengan mentor² atau guru yang dah proven success bukan setakat online sahaja tetapi lebih jauh dari itu. Antara guru saya adalah Dr Tengku Asmadi yang menjadi role model dalam aspek sains kemanusiaan dengan aplikasi Neuro Linguistic Programming (NLP).

Dont worry....

Saya akan berikan surprise content marketing bernilai $1,000usd dalam sesi istimewa coaching RahsiaEbiz.Com jika anda rebut hari ini.

Hope boleh jumpa one to one utk lebih detail membangunkan business model yang power dan menguntungkan untuk anda !



Nak Rahsia Jualan Turbo ?
Nak Bisnes Autopilot ?

 Teruskan membaca.. 


Alhamdulillah apa yang dinantikan telah pun tiba masanya. Bayangkan anda miliki 'weapon' rahsia terbaik yang menjana 3X ganda kuasa pemasaran bisnes online maupun offline ! Malah anda akan miliki 3 jenis 'robot' yang tidak pernah tidur menjalankan segala proses pemasaran maupun close sale pelanggan tanpa henti !

Kelebihan ebook Superbot Marketing :

      ✅ Miliki Kuasa Autopilot
      ✅ Tingkatkan Jualan Berganda
      ✅ Teknik Viral & Pantas
      ✅ 100% Zero Cost Marketing




Ebook Superbot Marketing yang padat 130 mukasurat bagaikan 3-in-1 yang menggabungkan 3 jenis bot yang menggunakan platform Whatsapp, Messenger & Telegram. Inilah yang seumpamanya dibongkar kepada anda dalam bahasa Melayu eksklusif dengan strategi state-of-the-art yang dapat override segala kebuntuan anda dalam mencari teknik yang benar-benar berkesan dan fresh dari ladang.


Contoh Autoreply Whatsapp yang berfungsi 24 jam :



Anda akan miliki rahsia whatsapp bot ini di dalam ebook Superbot Marketing yang bakal dilancarkan tak lama lagi malah akan ditambah lagi dengan super auto schedule whatsapp business + personal + fb + email :



Anda boleh autoschedule ke dalam personal whatsapp dan juga multi group whatsapp dengan image sebagai attachment. Ini adalah teknik yang paling happening anda patut tahu...


  Bestkan rahsia terbaik ini ?  

Ini akan menjadi satu 'big advantage' bagi anda yang buat bisnes!

Anda tak perlu habiskan berpuluh ribu untuk develop sistem bot sendiri sebaliknya gunakan panduan ebook ini dan juga supertools yang kami sediakan. Jimat masa, kos dan tenaga malah hasil pun pantas.

Bukan itu saja, kami dedahkan juga messenger bot yang paling moden yang boleh mengautomasikan fanpage facebook anda dengan staff robot yang berkuasa artificial intelligence !



  Bagaikan Magik Luarbiasa !  

Kelebihan sistem messenger bot ini boleh melayani jutaan pelanggan tanpa rasa penat. Malah mereka tolong jawab mesej prospek pelanggan secara automatik biarpun kita tidur atau sedang bercuti sakan.

Orang kata inilah 'jin' ajaib yang boleh jawab salam dan reply mesej seolah-olah manusia.

Yang paling best adalah fungsi catalog bot yang membolehkan kita memaparkan segala produk kita dalam messenger bot tanpa sebarang kos. Ya.. memang ianya percuma yang kami dedahkan dalam ebook ini.

Bukan itu saja... 

Kami dedahkan juga kuasa Telegram yang crazy ini.




  Rahsia Ribuan Members Dalam Telegram  

Bayangkan anda mempunyai ribuan members di dalam 1 group telegram. Sure huru hara bisnes. Malah kapisiti terbesar group telegram boleh muat sehingga 100,000 orang manakala channel telegram adalah unlimited!

Anda boleh create checklist to do dan menu bot telegram.


  Auto schedule post & poll telegram bot  

Paling best anda boleh autopost dan schedule ke pelbagai group dengan telegram bot sendiri boleh dibina dengan beberapa clicks sahaja. Malah ada fungsi dinamik yang best seperti Poll & Vote untuk gambar di dalam group telegram.




Keistimewaan
Panduan Ebook Superbot 



Ebook panduan Superbot Marketing mengandungi 130 mukasurat padat dengan teknik power yang telah digunakan oleh pakar internet marketer seluruh dunia.





Ianya mempunyai illustrasi kreatif dan grafik yang menyegarkan mata, screenshot contoh perlaksanaan teknik bot marketing dengan bahasa yang paling mudah difahami.




Dan yang paling best ebook ini menggabungkan 3 jenis platform terbaik sekaligus dengan supertools hebat yang diberikan percuma. Biasanya di tempat lain akan dijual berasingan dengan harga yang amat mahal.





Malah turut dibongkarkan juga rahsia chatbot yang beroperasi di dalam website dan juga blog dapat menyimpan data prospect pelanggan untuk memudahkan broadcast message secara percuma !



Apa Kata Mereka ?
Pelanggan Ebook Superbot 






Ramai dah berjaya dengan Superbot ini...
Anda bila lagi ?




Ya, sempena perlancaran awal Superbot ini kami ingin memberikan hadiah lumayan wang tunai bernilai RM10,000 kepada yang berjaya dalam contest affiliate ini berlangsung. Dapatkan ebook ini sekarang bagi melayakkan anda menyertai contest ini di dalam group VIP Superbot !


………………………………………………………………………………

Ada lagi surprise..
Adakah anda ready ?

………………………………………………………………………………

Nak Lebih Jimat ?
Nak Lebih Untung ?
Rebut panduan ebook ini sekarang
sempena masih offer promosi terawal
………………………………………………………………………………
Anda dapat ebook + supertools + group support
Usah terlepas peluang ini lagi sebelum terlambat



Berapa harganya ?
Bukan RM700.00
Tidak pula RM370.00
Tak mungkin RM199.00
Wah… berapa ni….
Ok kami berikan anda diskaun special.. tapi ianya terhad !
Very limited.
Segera rebut tawaran terakhir ini sekarang
dan anda akan dapat join eksklusif dalam group whatsapp VIP Superbot

Boleh click di sini untuk order atau tekan button di bawah :



Antara soalan yang diajukan oleh para peserta kami sama ada dalam class usahawan maupun sesi coaching eksklusif adalah berkaitan dengan sales jatuh merudum, tiada pelanggan dan iklan tidak berkesan. Setelah dibuat analisa dan diagnos semua business model mereka maka kami simpulkan 3 sebab utama sales masih krik krik krik....

1. Tidak mempunyai data targetted prospect

Biasanya 90% newbie tak kenal pelanggan, malah tak tahu kat mana nak cari lubuk pelanggan yang benar-benar berpotensi tinggi. Oleh demikian kebanyakan aktiviti marketing mereka boleh dikatakan 'membakar' duit untuk iklan yang tidak kena pada tempatnya. Bila proses marketing tidak targetted, maka ia hanya akan menghanguskan duit, masa dan tenaga sahaja. Solusi masalah ini kami telah memuatkan method social engineering dengan data profile yang targetted ikut niche likes, age, gender mahupun location. Bila sudah ada data targetted maka proses convert sales akan menjadi lebih mudah tanpa perlu sebarang kos (organic marketing) sepertimana banyak kejayaan usahawan sebelum ini di www.dutanaga.com


2. Terlalu hard sell + banyak spam iklan

Ini yang paling serius sekali... Ada yang suka spam/blast iklan merata tempat hatta group orang lain. Bila terlalu kerap hard sell dan spam maka usah pelik bila kena block, ban or remove dari group. Kita tak boleh sesuka hati bila masuk rumah orang, sebaliknya jaga adab dan minta izin dari tuan rumah. Kalau ini tak boleh buat, maka hilanglah adab. Bila hilang adab maka hilanglah berkat. Tiada gunanya bisnes bila sudah hilang berkat. So cara paling molek adalah buat group/tribe sendiri dan anda boleh post perkara yang bersesuaian. Malah method P.O.S.T kami dah tulis dalam ebook Strategi Commando di www.lubuk2018.ml yang diperkasakan dengan 8 strategi copywriting memukau. Semua teknik ayat power ini telah dikombinasikan dengan bahasa Neuro Linguistic Programming (NLP) agar mempercepatkan proses jualan + repeat sales tanpa hard sell. Usah pening-pening lagi nak tulis ayat power, cukup jadikan ebook Strategi Commando ini sebagai kitab 'shortcut' iklan yang berkesan.


3. Terlalu bergantung 100% dengan FB

Ok ini yang kena beringat sebab ramai bergantung 100% dengan facebook. Kenapa ? Cuba tanya diri anda kalau facebook ditutup atau block/ban account fb anda apa akan jadi pada bisnes ? Mentor saya selalu bagi warning.. "Dont feed the beast, coz it will kill ya".. kata-kata mentor itu sentiasa terngiang di benak kepala sampai hari ni. Beast itulah facebook.. Sebab kita tak boleh control algorithm 'beast' facebook hatta bertukar banyak kali sampai terpaksa cari kaedah baru. So far saya dah berhenti guna fb ads sebab kita perlu ada kaedah social engineering yang boleh override filter fb. Semua itu boleh dilakukan dengan ilmu-ilmu yang terbaik termasuklah bot marketing. Tahun 2018 adalah tahun yang penting usahawan mencari alternatif yang berkesan + efisien. Semua ini kami dedahkan eksklusif dalam sesi coaching professional bersama para Founder, CEO, COO, CFO maupun para investors dalam membina business model yang paling menguntungkan.

Berminat nak tahu lagi ? 

Boleh segera send message di ➡ bit.do/clicksini

Kali ni explore mengenai ciptaan Allah Ta'ala yang kita perlu lihat tanda-tandaNya supaya iman taqwa bertambah kukuh. Malah itulah suruhan Allah seperti firmanNya dalam surah Adh-Dhariyat ayat 20 -21 :

كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ

Dan pada bumi ada tanda-tanda bagi orang-orang (yang mahu mencapai pengetahuan) yang yakin, Dan juga (tanda) pada diri kamu sendiri. Maka mengapa kamu tidak mahu melihat serta memikirkannya ?

Subhanallah dengan ilmu-ilmu yang sedikit ada hari ini kita dapat merungkai formula penciptaan ada pada Golden Ratio (φ) = Fibonacci 1.6180

 Contoh galaksi bintang dalam cakrawala alam :


Ia bukan sekadar di galaksi, malah ada juga persamaannya di dalam pelbagai bentuk di bumi seperti di bawah ini :


Bentuk Taufan


Bentuk Bunga


Bentuk Aliran Rambut Maupun Telinga



Dan sebenarnya golden ratio (φ) ini meliputi segenap bentuk design dalam diri manusia serta alam kerana mempunyai 'Pencipta' yang sama. Ini adalah jejak saintifik yang paling penting kerana membuktikan bahawa ada 'Pencipta' yang menggunakan formula yang sama dalam setiap penciptaanNya.


Rahsia DNA mempunyai golden ratio.


Jadi apakah asal usulnya Golden Ratio ?

Ia kembali kepada zaman emas kegemilangan Islam dengan tokoh matematik terkenal iaitu al khwarizmi sebagai Bapa Algebra. Beliau yang memperkenalkan formula algorithm moden hari ini dan digunakan oleh tokoh lain termasuk fibonacci sendiri.


Menarikkan ?

Ianya tak dapat lari daripada asal algorithm itu sendiri. Malah sekarang penemuan teknologi hari ini begitu sinonim dengan φ 

Antaranya adalah  logo rasmi Apple :

Malah dalam penciptaan lain seperti iCloud :


Persoalannya bagaimana invention di dalam Apple menggunakan formula fibonacci :




Nampaknya semua gergasi konglomerat dunia sudah tahu rahsia terbaik penciptaan Alam dan aplikasinya dalam setiap jenis produk mereka. Banyak lagi rahsia-rahsia algorithm yang ada di dalam software, apps, system hari ini yang pastinya merentasi zaman.

Firman ALLAH Ta’ala dalam surah al-Baqarah ayat 269 : 

يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا ۗ وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ 

Allah menganugerahkan al hikmah (kebijaksanaan) kepada siapa yang dikehendaki-Nya. Dan barangsiapa yang dianugerahi hikmah, ia benar-benar telah dianugerahi banyak kebaikan. Dan hanya orang-orang yang berfikir sahaja yang dapat mengambil hikmah pelajaran ini.


Adakah kita belajar sesuatu dengan al Quran ? 

Allah mengurniakan hikmah kebijaksanaan kepada hambaNya dan mereka yang rajin menuntut ilmu serta membuat kajian akan menemui rahsia-rahsia penciptaan termasuklah kiblat umat Islam di Kaabah Makkah sebagai Golden Ratio City di dunia.


Ini bukan dongeng. Malah sudah disebut dalam al-Quran bahawa Baitullah Kaabah Makkah itu adalah tempat yang diberkati dan dilindungi Allah seperti dalam Surah Ali 'Imran Ayat 96





Subhanallah.. Sebenarnya Golden Ratio sudah ada dalam al-Quran sejak ribuan tahun.

Cumanya kita tak gali rahsia-rahsia ilmu Allah ini dengan lebih serius.

Jika kita memahami 'hikmah' ini maka beruntunglah dalam kehidupan.

Semoga kita dapat mengenali lebih dekat Pencipta kita semua.

Kerana 'tanda-tanda' itu begitu jelas cuma perlukan sedikit usaha kita untuk menggali ilmu ini lebih banyak seperti yang kami jelaskan di HikmahDiri.Com

Bagi memudahkan pemahaman anda boleh lihat video Golden Ratio berkaitan Kaabah ini di bawah :


Hope ini akan membuka mata anda merenungi kebesaran dan kebenaran Islam sebagai sistem kehidupan yang berasaskan daripada Sang Pencipta Alam Yang Maha Agung !



Nak Tahu Rahsia POWER Telegram ?
Nak Ribuan Database Pelanggan ?

Lebih Mudah , Lebih Untung , Lebih Pantas !


Bayangkan anda miliki rahsia 'weapon' pemasaran semudah Telegram malah kuasanya di'upgrade' sehingga 3x ganda kuasa dengan bot marketing yang menguntungkan ! Inilah rahsia yang bakal dibongkar kepada anda seumpamanya dalam bahasa Melayu dan eksklusif dalam group coaching bersama para usahawan NAGA.

Ini kerana ia akan memudahkan anda memiliki :

      ✔  Miliki Ribuan Database Pelanggan
      ✔  Tingkatkan Jualan Berganda
      ✔  100% Zero Cost Marketing
      ✔  Kuasa Viral & Targetted
      ✔  Lebih Untung, Lebih Pantas
      ✔  Lebih Mudah Dengan Telegram 




Anda bakal diberikan rahsia mudah penuhkan SuperGroups Telegram sehingga ribuan prospect pelanggan yang targetted mengikut niche perniagaan. Ianya tidak mustahil kerana kami dah reach 1,800 users dalam telegram tanpa sebarang kos marketing !

---------------------------------------------------------------------------


Anda juga akan memiliki bot marketing sendiri yang powerful untuk buat autopost, schedule post, random post serta to-do-list yang amat strategik untuk menggantikan laman web malah aplikasi perisian konvensional yang teramat mahal di luar sana.

---------------------------------------------------------------------------



Paling menarik anda akan diajarkan cara setting bot menu dalam group telegram untuk listing semua produk servis bisnes anda, sediakan button offer atau order maupun boleh check kod tracking pos melalui bot special yang kami akan bantu dalam sesi coaching nanti.




BONUS ISTIMEWA
Silibus Zero Cost Marketing NAGA
---------------------------------------------------------------------------
Video Eksklusif Jimat Kos + Masa + Tenaga



Anda juga akan diberikan akses istimewa kepada video-video NAGA di dalam secret group kami supaya dapat menggali lebih banyak database pelanggan mengikut niche business masing-masing. 

Malah kita boleh targetted ikut lokasi daerah negeri atau kawasan perumahan anda. Ia tak perlukan fb ads malah lebih bagus kerana database ini tidak perlu sebarang kos satu sen pun !






SUPER EXTRAVAGANZA
Rahsia Sedut No HP Di Facebook

💯
Zero Cost Marketing !








Best kan semua ni...
Ramai yang dah berjaya....






Nak berjaya seperti mereka ?
Nak lebih pantas dan kaut income yang lumayan ?

Jom rebut slot advance coaching eksklusif ini di Rahsiaebiz.Com

Boleh click button register segera sebelum offer ini tamat...