DNA Usahawan Yang Berjaya ★ Mesti Baca !


Ianya sama seperti The Seven Habits of Highly Effective People ditulis oleh Stephen R. Covey yang mana perkara positif dijadikan sandaran utama. DNA Keusahawan yang sejati diperlukan kerana ia bukanlah jampi serapah yang boleh dimanterakan secara angan-angan mat jenin. Orang yang berjaya itu banyak 'habit' yang positif berbanding negatif. Adakah kita mempunyai DNA sedemikian ?

Berikut adalah ringkasan infographic mengenai DNA Usahawan yang berjaya untuk kita renunginya. Jangan lupa untuk share pada yang lain supaya kita mendapat lebih banyak manfaat bersama.


Saya tertarik dengan CREATIVITY yang mana ianya begitu sinonim dengan 'passion' sebagai seorang designer dan strategist yang membolehkan kita 'maneuver' semua capacity yang ada tanpa banyak alasan. Itulah kerjanya kreatif. Contoh walaupun bajet terhad cuma ada RM100,000 tetapi mampu launching bisnes yang seolah-oleh menyamai RM1 juta. Kreativiti untuk menggunakan semua resources terhad dengan lebih maksimum.

Manakala bahagian 'Bad Founder DNA' lebih kepada 'emotional instability' yang mana kita sememangnya perlu berhati-hati dengan emosi negatif sebagai contoh 'marah' sampai staff naik gerun atau menyampah nak berhenti kerja. Seorang usahawan yang bagus akan memberikan inspirasi kepada anak buah mereka sampai tiada seorang pun yang berhenti kerja. Keseronokan bekerjasama lebih penting daripada emosi marah. Jika ini difahami, maka sebenarnya kita sudah pun praktiskan sifat-sifat mahmudah di dalam bisnes kita.

Nak tahu rahsia lagi ?

It's time to upgrade our minds, heart and soul.

Semuanya saya akan bongkarkan rahsia mindset, skillset dan toolset usahawan online yang berjaya di dalam sesi Bengkel PREMIUM Teknik 7 Naga yang kali ini cuma tinggal 5 seats terakhir.

Mungkin anda yang baca ini antara yang bertuah dapat grab sesi terakhir.

Ini kerana peluang hanya datang sekali sahaja.

Selepas ini tiada lagi PREMIUM kerana saya akan focus pada clients yang sedia ada. So grab cepat sebelum terlambat !

Tiada ulasan

Leave a Reply