Bersediakah Kita Dengan Kejatuhan Nilai Ringgit ?


Berdasarkan statistik ini dalam 7 bulan tahun ini nilai Ringgit semakin merudum jatuh berbanding dollar USD yang semakin mahal. Selain daripada beberapa isu politik yang tidak stabil ini menambahkan lagi kerisauan para pelabur. Dalam masa yang sama kita sebagai Rakyat dan tambah lagi jika usahawan akan terasa tempias ini kerana inflasi meningkat dan barangan import bertambah mahal. Nilai Ringgit yang lemah menyebabkan kos import barangan luar negara terutamanya Eropah dan China agak terasa beratnya.

Adakah anda bersedia ?

Persoalannya mampukah kita mempertahankan momentum keuntungan bisnes dan keluar daripada halangan ekonomi ini ?

Apakah solusi penyelesaian daripada kemelut ini ?

Jawapannya ialah minimumkan kos dan maksimumkan keuntungan.

Asas bisnes adalah sebegitu mudah dinamakan sebagai 'Kaizen' iaitu Continuous Improvement yang mana bermulanya disiplin hebat dalam pengurusan bisnes yang efisien termasuk hal berkaitan kewangan, pelaburan dan sebagainya. Walau bagaimanapun dalam edisi baru #FinancialHacks kami akan dedahkan bagaimana cara 'override' krisis ini dengan bijaksana. Berikut adalah antara sebahagian step #FinancialHacks yang kami lancarkan tak lama lagi untuk manfaat semua menangani apa jua situasi ekonomi.

1. CASH FLOW MANAGEMENT
Kepentingan 'cash flow' ini cukup kritikal kerana hampir 80% newbie tidak mempunyai rekod perbelanjaan harian dengan lengkap. Oleh dengan itu kami berikan beberapa simple apps yang mudah supaya dapat 'keep alert' berapa perbelanjaan yang 'selamat' mengikut keperluan masing-masing. Cash flow management yang efisien akan 'menenangkan' fikiran dan membolehkan kita membuat keputusan yang lebih matang dalam apa jua situasi ekonomi.

 2. DEBT MANAGEMENT
Pengurusan hutang yang sistematik juga penting untuk mengelakkan krisis kewangan diri yang serius. Ramai yang kene blacklist CTOS atau CCRIS dan beri impak individu tidak boleh buat loan kereta, perumahan maupun memegang tugas tandatangan cek company juga tidak diterima bank. Apatah lagi yang ada isu muflis bankrap kerana kesilapan yang tak sepatutnya dilakukan. So kami berikan idea terbaik bagaimana cara yang mudah untuk menguruskan hutang menggunakan facility yang telah wujud malah boleh dapatkan konsultansi dan online form debt management. Sudah ada banyak yang berjaya hutang diselesaikan melalui konsultansi ini. Malah saya rasa semua orang patut rebut peluang kerana konsultansi inilah yang akan uruskan semua pemiutang termasuk bank, kad kredit, aeon dan sebagainya supaya anda 'lega' tak perlu risau lagi pening nak jawab telefon daripada yang berkenaan. Apa yang penting adalah kita 'protect' diri sebelum terlambat dan perlu ada kesungguhan untuk manage hutang sampai habis. Bagi yang hutangnya tak beberapa serius boleh skip bahagian ini.3. PASSIVE INCOME STRATEGY
Ok bagi part ini sudah tentu lebih menyeronokkan kerana akan explore peluang yang boleh tambah side income secara 'autopilot'. Ada sebuah sistem online yang telah terbukti berjaya melahirkan lebih ramai usahawan berjaya.

Kenapa passive income ini penting ?

Ini kerana bila kita join sekali (lifetime) dan tak perlu maintenance bulanan sebaliknya just lifetime membership sudah bagus untuk kita buat duit mudah tanpa perlu buat delivery, tak perlu premis, tak perlu simpan stok, boleh buat anytime secara passive income.

Apa yang penting semuanya sudah disediakan dalam sistem autopilot ini. Malah video tutorial sistem sudah disediakan bersama dengan jutaan 'database' prospects beserta copywriting.


Ok jika step pertama tentang pentingnya jaga cashflow dan step kedua mengenai control hutang dan step ketiga #FinancialHacks adalah cara tambah duit dengan santai dan sempoi tanpa perlu pening-pening pasal turun naik pasaran saham ataupun forex yang tengah tak menentu. Sebaliknya gunakan sistem autopilot ini untuk anda ledakkan passive income dengan lebih mudah.

Ianya adalah 'cash money' yang kita boleh withdraw ke dalam akaun bank kita. Dan 3 sebab utama mengapa passive income guna sistem ini cukup praktikal :
  • OPP (Other People Platform)
    Sudah tentu lebih fleksibel dengan guna platform tanpa perlu keluarkan kos besar untuk develop platform sendiri yang barangkali mengambil masa. Platform sistem DutaNaga sudah cukup perfect untuk anda bermula secara santai. Biar sistem yang uruskan teknikal, pendaftaran, online activation, video tutorial, copywriting, payment, procedure dan semuanya sudah ready. Just plug and play....!
  • OPT (Other People Time)
    Kebaikan passive income ini adalah kita akan dapat rekrut banyak affiliate di bawah yang menjadi 'tentera' marketing untuk kita tak kira masa di mana jua. Tentera affiliate inilah yang akan menjadi secret recipe kejayaan masa anda lebih berkualiti. Tugas semakin menyeronokkan bila ada orang lain buat kerja kita... OPT adalah rahsia yang amat penting. Pelajarinya bersama kami sebelum orang lain !
  • OPM (Other People Money)
    Paling best bila anda tak perlu bayar gaji kepada tentera-tentera affiliate kerana sistem akan settlekan duit komisen mereka secara automatic. Ini bermakna anda sudah jimatkan banyak duit, masa dan tenaga dengan platform DutaNaga. Malah setiap bulan ada contest bernilai 5 angka untuk dimenangi. Sekali lagi ini akan menambah teruja kerana banyak sungguh 'duit orang' yang anda sendiri boleh rebutnya. 

Best kan ?

So kami harap anda akan sertai jemaah Waqaf Ilmu ini bersama DutaNaga.Com supaya dapat korek lebih banyak lagi idea-idea fresh yang terbaik dari ladang.

Masa sudah semakin suntuk.

Agak penat menulis di blog kerana bertalu-talu soalan berikutan krisis nilai Ringgit. Sebenarnya #FinancialHacks ada 5 step dan kami preview baru 3 saja di sini. Selebihnya kita sambung dalam class VIP DutaNaga.Com

Nak join ?


Kami akan dedahkan macam mana nak selamatkan duit anda dengan formula hybrid kewangan yang terbukti seluruh dunia. Ini baru permulaannya.......

Kita jumpa nanti !Tiada ulasan

Leave a Reply